август 19, 2018

10 Travel Apps, без които да не тръгвате на път

Мина времето на съветите за 10 неща, които да сложите в багажа си и дойде това, в което трябва да знаете без кои мобилни приложения не можете да тръгнете на път, които са задължителен реквизит в планирането и осъществяването на следващото пътуване. Днес ви представяме селекцията на Andrew Villagomez, автор на National Geographic, който събира 10-те най-необходими според него travel app-a.

За планиране на полети: Hopper (iTunes/Google Play)

Спестете време, прекарано за търсене на евтини полети с това лесно за използване приложение. Hopper анализира архив от трилиони цени на полети и ти казва кога е най-доброто време за закупуване на билет за конкретния полет, давайки ти информация за потенциално падане на цената, както и подходящо време за запазване/закупуване на билет, преди тя да се е качила. Ако искаш да почакаш и да търсиш цени за няколко свързани трассферни полета, можеш да запазиш маршрута и да получаваш съобщение, когато цените падат. Заедно с търсенето, потребителите могат и да купуват полети от това приложение без реклами.

За търсене на хотели: Agoda (iTunes/Google Play)

Позволи на Agoda да използва настоящата ти локация, за да ти помогне да намериш last minute хотели или просто търси в базата с над 925,000 хотели от цял свят. Както и да търсиш, приложението ти показва списък с хотели и карта и ти подчертава , ако в момента можеш да направиш добра сделка. Всяка страница на хотел, разбира се, включва снимки, ревюта, удобства и всякаква друга информация, която би била от полза при избор на място.

За превод на различни езици: Google Translate (iTunes/Google Play)

Google има няколко различни приложения, изключително полезни за пътуване. Между тях е и google преводачът. Google Translate помага на хората, които го ползват да превеждат на 103 различни езика чрез писане, глас или камера (с възможност за превод на 30 езика от снимка). И ако не планираш да имаш интернет в своето пътуване, можеш да свалиш над 50 езика,с офлайн превод.

Полезна карта: MAPS.ME (iTunes/Google Play)

Винаги може да изникне проблем с интернета, когато си в чужбина. Затова на помощ идва безплатното приложение, което позволява да си свалиш детайлни офлайн карти на своето мобилно устройство. Освен, че ви предлага навигация за шофиране, ходене или каране на колело, приложението притежава различни опции за търсене на хотели, банкомати или други неща, според вашите интереси.

За търсене на вкусна храна: Foodspotting (iTunes/Google Play)

С фокус върху това да решите какво да ядете или просто къде, това приложение изглежда като визуално меню за храната  в района, в който се намирате. Виж какво препоръчват другите ползватели на апликацията, препоръчани чрез техните снимки и информация за ястията, които са опитвали и прочетете коментарите от тези, които наистина са ги пробвали. Всяко ястие съдържа информация за ресторанта, неговата локация и всички препоръки. Всеки потребител на апликацията има своя страница Foodspotter also has their own page. If you’ve enjoyed a recommended dish from someone, you can follow them to see the rest of their food travels.

За пътуване с кола: Waze (iTunes/Google Play)

За пътешествениците, които се придвижват с автомобил, мотор или каквото и да е превозно средство Waze е апликация, която предлага информация за карти, трафик и навигация. Шофьорите споделят информация за трафика в реално време и информация за пътя, която ще ви спести много време. Можеш дори да спестиш пари за гориво, защото шофьорите споделят и цени на различните бензиностанции в района.

За локални съвети: Cool Cousin (iTunes)

Едно от най-новите приложения –  Cool Cousin включва карти, сътворени от местни хора с различен бекграунд и индустрии. след като селектирате определен град, избирате свои гид. Например, ако планирате да посетите Лондон и обичате храната, един от вашите водачи може да бъде някой специалист в тази област, който да сподели малко известни ресторанти и скрити съкровища. Можете да получавате съвети от няколко потребители в едно и също време. В момента приложението работи с  iPhone, iPad и iPod touch. Освен Лондон, са включени градове като Тел Авив, Париж, Рим, Берлин, Барселона, Лисабон, Рио Де Жанейро и др. Създателите му работят върху версия и за Android и планират да включат още градове.

За фитнес наблизо: Nike Training Club (iTunes/Google Play)

С над сто локации за тренировка с ясни аудио визуални съвети от експерти, това приложение ти помага да не губиш форма, където и да си по света. Избери от тренировка без оборудване или такава, която можеш да направиш във фитнеса. Сортирани са според времето, което можеш да отделиш за тренировка, различни нива на трудност или други фактори, които да ти помогнат да персонализираш свой тренировъчен режим на път.

За собственици на домашни любимци: Pet First Aid (iTunes/Google Play)

Създадено от American Red Cross, това приложение е изключително полезно за собствениците на котки и кучета. Наред с инструкции за първа помощ и спешни ситуации, когато пътуваш със своя домашен любимец, приложението включва информация за ветеринарни клиники. Тук ще намерите и търсачка за хотели, в които нямат нищо против вашия космат приятел 🙂

 

За конвертиране на валута и мерни единици: Convert Any Unit Free (iTunes)

Просто и много разширено, това приложение е чудесно за бързо конвертиране. С нас  5,900 единици в 44 категории, ти бързо ще бъдеш способен да сравняваш различни валута или други мерни единици. Засега приложението е налично за  iPhone, iPad и iPod touch.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*