август 15, 2018

Vola Open Air 2017

Vola Open Air 2017 ще се случи на 28 и 29 юли, отново на връх Околчица – в пределите на природен парк Врачански Балкан. За първи път обаче музикалният фестивал ще се случи на три музикални сцени, едната от които ще бъде мобилната суперкола АЛЕКО на Red Bull, където ще се изявят победители от DJ конкурса на формата. Отново музикалната селекция на феста включва международни и местни представители на новаторското и некомерсиално творчество.

Хедлайнери тази година ще бъдат спектакуларните SpectraSoul! – дуото, без което не можем, когато става въпрос за съвременната дръм енд бейс сцена. Издавали музика само при най-добрите и  култови лейбъли като Metalheadz на Голди, Exit Records на dBridge, Critical Music на Kasra и Shogun Audio Imprint на Friction, SpectraSoul! гарантират красиво дълбоко и гравиранo с груув, но достатъчно мощно, музикално преживяване.

1

Част от тазгодишната програма ще бъдат още: DJ Swindle, мулти инструменталист, продуцент и DJ от Лондон, смятан за един от най-обещаващите електронни музиканти на нашето време; Saturated Pixels, които стоят зад проекти като Brittle, WeAre NoRobots, След Дъжд Качулка и много други; Dj Unkle Billy и Julydrummer, които залагат на аудио-визуалната си концепция, която е синхронизирана с живи ритми и брейкове; хип-хоп дуото Жлъч и Гена; Clavexperience – музикалният проект на Димитър Горчаков (синтезатори), Павел Клаве (глас, looping & fx) и Александър Деянов – Skiller; Vagabond, Tekniq и Vasquez NZ.

Международната селекция от музиканти, невероятни гледки и богата паралелна програма – звучи обещаващо, нали!?

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*