юли 21, 2018

Дискусия: Съдбата на недвижимото културно-историческо наследство

Фондация „Credo Bonum” и sos-starini.bg ви канят на дискусия с тема: „Съдбата на недвижимото културно-историческо наследство, след археологическите разкопки” и представяне на изданието „Законът за културното наследство, срещу културното наследство” с автор проф. Диана Гергова.

Начало на дискусията: 28 април, петък, 11.00 часа в галерия
Credo Bonum на ул. Славянска 2 (вход от към ул. „Бенковски”)

По време на събитието, ще бъде представено и раздадено на публиката изданието, „Законът за културното наследство, срещу културното наследство” с автор проф. Диана Гергова. В него тя е систематизирала основните причини за тежкото състояние на културното наследство в България. Те са колкото заложени в текстове от законодателството, толкова и обусловени от корупционни интереси и волята на локални властови фактори. По време на дискусията ще бъдат представени и обсъдени конкретни казуси и пътищата за тяхното преодоляване.

Повече за автора на изданието:
Проф. Диана Гергова е един от най-изтъкнатите български траколози, археолог с международен авторитет. Тя развива активна археологическа и изследователска дейност; изнася лекции в български и чуждестранни университети; участва редовно в научни форуми; автор е на множество публикации в специализирани археологически издания. Особено важен аспект от нейната работа е представянето на културното наследство и разпространението на знание за него. Проф. Диана Гергова е член на Управителния съвет на Българския национален комитет на ИКОМОС, на международната „Шинто” фондация към ООН и на Научния комитет по погребална археология Браила.

Галерия “Credo Bonum”, лице за контакт: www.credo-gallery.bg

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*