август 19, 2018

София посреща CAMP 2017

За първи път София става домакин на международния фестивал за електронна музика, нови медийни изкуства и пърформанс - CAMP 2017.

За 15-та поредна година, но за първи път в София – CAMP 2017 ще се проведе от 22-ри до 27-ми май във FABRICA 126.

Амбицията на организаторите е международният фестивал за електронна музика, нови медийни изкуства и пърформанс CAMP да се превърне в българо-немски артистичен и изследователски проект, който да срещне известни имена от българската и немската сцена. В рамките на няколко дни артистите ще се впуснат в създаването на уникални произведения, които в последствие ще бъдат представени пред българската публика, а резултатите могат да бъдат под формата на концерт, инсталация или пърформанс. Едновременно с креативния процес различни теми от сферата на аудио-визуалните изкуства ще бъдат развивани и представяни чрез допълнителни лекции, дискусии и работилници.

CAMP е международен фестивал, който предлага интерактивна лаборатория за музиканти, изпълнители, визуални и интердисциплинарни артисти. Събитието се случва на различни места из цяла Европа и свързва експерименталната електронна музика с визуалните и изпълнителските изкуства. Всяко издание се провежда в различно пространство и в него участва различна група от международни артисти. Непознатите места, свързаните с тях артистични измерения и креативния процес между артистите носят редица трудности, които отключват огромен творчески потенциал и стимулират интензивен международен диалог. Концепцията на CAMP отразява хибридните измерения на дигиталната ера, в която импровизацията е ключова, а жанровете, медиите, техниките са по-преплетени от всякога.

Артистични директори на CAMP са Михаела Кавданска, Фрийд Деен и Томас Маос, а локален организатор – ALTER Collective.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*