юли 21, 2018

Спектакълът „Триумфът на славата“ и в София

Швейцарският спектакъл „Триумфът на славата“ гостува в ДНК през март

„Триумфът на славата“ гостува в ДНК на 18 и 19 март. Концепцията и изпълнението са на артиста Мари-Каролин Оминал. Спектакълът, част от международната програма „Мигриращото тяло“, е с продължителност от 15 минути. Различното тук е, че представлението протича в индивидуална среща на всеки зрител с изпълнителката. Мари-Каролин посреща зрителите един по един в гримьорната. В пърформанса тя „разсъблича” кодовете на театралното изкуство във фантасмагорична и интимна среща лице в лице.

„Триумфът на славата“ е една от шестте части от поемата на Петрарка – „Триумфи”. Триумфите описват фазите на живота, противопоставяйки различни добродетели в дуели: Славата побеждава Смъртта, но е победена от Времето и Вечността.

Мари-Каролин Оминал е танцьор, хореограф и изпълнител. В момента живее и работи в Женева. Артистичната й практика включва видео, текст, рисуване, хореография и пърформанс. Досега е представила „Триумфът на славата” в пространства като: Santa Cruz Museum of Art and History (САЩ), Del Vaz Projects gallery Los Angeles (САЩ), The Public Theater, фестивала Under the Radar, Ню Йорк (САЩ), Power Station of Art Shangai (Китай), Hong Kong Art Center, Swiss Cultural Center Paris (Франция), The Long Art Space Bangkok & Casa Nova Galeria during the Sao Paolo Art Fair (Бразилия) и др.

1 Comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*