август 19, 2018

Предизборен дебат „Култура § Политика 2017“ в Квадрат 500

Обсерваторията по икономика на културата кани политици, творци и журналисти на 28 февруари 2017 от 17.00 часа, в зала 19 на Квадрат 500. Дебатът се организира във връзка с предстоящите парламентарни избори и е с фокус върху областта на изкуствата, културните и творческите индустрии, културното наследство и културния туризъм. Дебатите имат за цел да се превърнат в традиционен инструмент за граждански мониторинг в областта на културата, представяйки предизборните програми на основните политически сили наред с интересите на гражданското общество и експертизата на различните заинтересовани страни в правенето на политики.

За участие са поканени първите шест по рейтинг според социологическите проучвания политически партии, заявили участието си и направили регистрация в ЦИК за парламентарните избори през 2017.

Аудиторията ще се състои от творци, представители на сдружения, гилдии и професионални съюзи в културата и изкуствата, представители на работодателите и мениджърите в културата, спонсори, меценати, представители на бизнеса, неправителствения сектор, експерти и изследователи, както и медии. Поканени са и представители на Министерство на културата, Министерство на финансите, Министерство на образованието и  науката, Столична община.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*