юли 23, 2018

Коледният сън на Джордж Майкъл – с него ли ще приключи трагичният цикъл на ограбващата 2016-та?

Джордж Майкъл. Поп идолът, чиито талант засенчваше всички арести, скандали, борбата му с депресията, стреса и съмненията в собствената му сексуалност отпразнува своята последна Коледа и се оттегли от живота мирно и тихо, заспивайки в последен коледен сън.

Талантлив, симпатичен и далновиден, Джордж Майкъл измина пътя от тийн идол до един от най-успешните световно признати и награждавани артисти, един от най-продаваните музиканти в световен мащаб. Любимец на концертната публика в продължение на три десетилетия, Джорд напусна този свят малко преди преиздаването на Listen Without Prejudice Vol. 1., малко преди излизането на биографичния му филм с участието на Стиви Уондър, Елтън Джон и много преди да успеем да се наситим на музиката и таланта му!

А още по-тъжно е, че загубата на един великолепен артист е поредната за годината! Днес си спомняме за част от забележителните личности, които 2016-та по безпардонен начин ни ограби и в последните й часове, преди да удари финалният й 12-ти час се надяваме, че със загубата на Джордж Майкъл наистина завършва един трагичен цикъл; че новата 2017-та ще ни компенсира с нови таланти и достойни личности!

***

Много приятели умират. А аз нямам смелостта да отида на погребенията им, а и освен това, сигурен съм, че те също няма да дойдат на моето.“ Мишел Галабрю (1922 – 2016)

Музиката е лабиринт без начало и без край, в който загадката на нейната магия остава вечна.“ Пиер Булез (1925-2016)

Жената е наистина красива само когато е гола и тя знае това!“ Андре Кюреж (1923-2016)

Аз не съм пророк, нито човек от каменната епоха. Аз съм смъртен с потенциал да стане Супермен. Животът продължава.“ Дейвид Боуи (1947-2016)

Колкото повече сме управлявани от идиоти, толкова повече трябва да си разказваме истории един на друг – кои сме, защо сме, откъде идваме и какво е възможно да постигнем.“ Алън Рикман (1947-2016)

Душата на този, който води заседнал начин на живот, е като блатото, в което гният отново и отново преживяваните обиди.  А от душата на пътешественика блика чистият извор на свежи мисли и неочаквани действия.” Мишел Турние (1924-2016)

Като изключим няколкото акорда на китарата, всичко останало за живота категорично съм научил от жените.“ Глен Фрей (1948-2016)

Киното не може да промени течението на световната история, но то може и трябва да бъде част от познанието на човечеството за времето, в което живее.“ Еторе Скола (1931-2016)

Годините минават. Вероятно поради преживяванията, които имах като дете по време на войната, моето съзряване беше много закъсняло. На 40 години психиката ми беше като на 20-годишен. Може би оттам идваше моята филмова драстичност. Тя беше израз на протест. Аз и досега предпочитам силната експресия, а не кротките и уютни форми на живота.“ Анджей Жулавски (1940-2016)

Има хора, които са толкова заети да мислят за другия свят, че не могат да се научат да живеят в този.” Харпър Ли (1926–2016)

Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година – да стане лято и цял живот – да са щастливи.“ Умберто Еко (1932-2016)

Жената е като торбичка чай, не може да каже колко силна е тя, докато не я сложите в гореща вода.“ Нанси Рейгън (1921-2016)

Има само една трудност в това да бъдеш мъж. Не ни учат как да обичаме. Когато една жена ни обича,това но сломява и ние се изпълваме със страх, смирение и целомъдрие.“ Пат Конрой (1945-2016)

Понякога нашите най-странни постъпки разкриват най-истинската ни  и дълбока същност.“  Джим Харисън (1937-2016)

Ну заец, ну погоди!“ Юрий Бутирин (1930-2016)

Ако някой тръгне по пътя на успеха, той свършва или успешен, или неуспешен; няма трета алтернатива.“ Имре Кертес (1929 – 2016)

Успехът не се определя от твоя пол или от етническата ти принадлежност, а само от хоризонта на твоите мечти и упорития труд за тяхното постигане.“ Заха Хадид (1950-2016)

Не съм привърженик на сигурността. Животът ми, от детството до сега, е изпитание. Рисков играч съм. Научих се да губя.
Ако някой наистина иска да те нарани, той ще намери начин да го направи. Аз не искам да живея в непрекъснат страх, че някой ще ме нарани или напусне….Просто отказвам да се притеснявам за това. В крайна сметка нито успехът, нито парите могат да те спасят от ада на самотата.“
Джордж Майкъл (1963-2016)

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*