юли 23, 2018

Виктор дел Арбол пристига в България, за да представи „Живи рани“

Един от най-четените и награждавани съвременни испански писатели – Виктор дел Арбол, пристига в България за първи път, за да представи романа си „Живи рани“.

Един от най-добрите съвременни психологически трилъри, „Живи рани“ разказва за борбата да продължиш напред, за усилието да преодолееш болката, за силата да простиш.  Книга, в която няма злодеи и герои, а множество сюжетни линии и герои – хора от реалния живот. Тук липсва класическият положителен герой – Арбол успява по майсторски начин да изгради характерите в книгата, без да вменява усещането за добри и лоши. Всеки от действащите лица носи белезите на индивидуалността, живее със своята болка, със своята рана.

Действието се развива в Мадрид, а в центъра е историята на Едуардо ‒ художник, преживял ужаса да изгуби жена си и дъщеря си в пътно произшествие. След катастрофата за Едуардо животът губи смисъла си и той преживява от случайни поръчки. Нает е от известна цигуларка, за да направи портрет на човека, убил сина ѝ също при катастрофа. Срещата между двамата ще постави началото на множество драматични събития в живота им…  Дали случайността си играе с хората, или премеждията им са резултат от собствените им действия? С умело изграден сюжет и силни, запомнящи се образи, авторът разказва завладяваща история за неумолимата сила на съдбата, за страдание и любов, за възмездие и изкупление.

Преводът от испански е дело на Светла Христова, автор на оформлението на корицата е Румен Хараламбиев. „Живи рани“ излиза в библиотека „Магика“ на издателство „Изток-Запад“.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*