август 19, 2018

Metallica! 8 години по-късно

8 години в очакване на нов албум от Metallica, но… чакането си заслужаваше! Най-накрая метъл бандата представи десетия си студиен абум – “Hardwired… To Self Destruct”. Пусна го и в Spotify и YouTube, тъй като за бандата е безспорен фактът, че така или иначе новите песни биха били разпространени онлайн за кратко време през пиратски канали. Продуцент на албума отново е Грег Фиделман.

Двойният диск включва 12 титанично добри парчета, а Джеймс, Кърк, Ларс и Робърт показаха, че са в отлична кондиция. Първото парче – “Hardwired”, е леко смущаващо с идеята си за крайно самоунищожение и параноя, но пък ни връща към Metallica от 80-те, което го прави симпатично-носталгично. А и барабаните на Ларс не са за пренебрегване тук. Всъщност, като че ли има доста носталгия в целия проект изобщо. Музикалните експерти определят албума като най-добрия след култовия Черен албум. Истината е, че почитателите на Metallica като че ли се делят на две групи и тези, които предпочитат по-меките тонове и баладичните изпълнения на бандата, може и да не оценят чак толкова високо проекта. Какво и да си говорим обаче, факт е, че след 8 години затишие, албумът е не само супер попълнение в дискографията на групата, но носи и много силен заряд в стилово-музикално отношение. На 12-те парчета може да се погледне и като вид ретроспекция на работата на Metallica от началото до днес – тук откриваме и добре познатата им екзистенциална проблематика в лирично отношение, и тежките барабани, и умереното темпо, и хармоничните и ахармоничните изпълнения на китарите.

И тъй като музиката не трябва да бъде разказвана, а преживявана, спираме до тук с приказките и се предаваме на ритъма на “Hardwired… To Self Destruct” напълно добрoволно!

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*