юли 23, 2018

Зимна приказка от Руския цирк върху лед

Руският цирк върху лед идва в София на 7 декември, за да ни очарова със своята „Зимна приказка“.
Цирк на лед?! Да, първият по рода си в света и повече от 50 години спира дъха на зрителите с  майсторството и красотата на една прецизна симбиоза между фигурното пързаляне и омагьосващите трикове на цирковото изкуство.
В зала „Арена Армеец“ едни от най-изявените руски фигуристи, жонгльори, клоуни, еквилибристи и илюзионисти ще сменят над 300 сценични костюма и ще пренесат зрителите във вълшебния свят на „Спящата красавица“, „Лешникотрошачката“, „Пепеляшка“, „Алиса в страната на чудесата“ и „Снежната кралица“.
Богатата история на цирка пази редица рекорди и неповторими артистични трикове. Настоящият арт директор Александър Плашчински, например е единственият човек в света, който може да управлява моноколело с пет гуми върху лед!
За спектаклите си трупата използва изкуствен лед, заради по голямото сцепление при пързалянето. Тази настилка налага по-голяма издържливост от страна на артистите, но и позволява да изпълняват най-сложните си номера, които карат малки и големи зрители да затаяват дъх.

Билетите за събитието са вече в продажба на цени от 30 до 100 лева в мрежата на Eventim.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*