август 19, 2018

Народният театър с 3 изключителни представления за нощта на театрите

„РЕВИЗОР”, „ДА СЕ ПРОВРЕШ ПОД ДЪГАТА” И „ДВЕ” ОЧАКВАТ ЗРИТЕЛИТЕ В НОЩТА НА 19 НОЕМВРИ, КОЯТО ПРЕВРЪЩА ГРАДОВЕТЕ В СЦЕНИ

За четвърта поредна година Народният театър „Иван Вазов” се включва в магичната нощ, която превръща градовете в сцени – европейската платформа Нощ на театрите 2016. Събитието се организира от фондациите „Арт Проджектс“ и „Асоциация Информбюро“. Тази година посланици на културната платформа са любимите на зрителите актьори от сцената на Народния театър Владо Пенев, Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Владо Карамазов, Деян Донков, Ованес Торосян, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Теодора Духовникова, Ана Пападопулу и Биляна Петринска.

На 19 ноември театърът кани своите зрители и приятели на 3 изключителни представления – класиката на Н.В. Гогол „Ревизор” с участието на Мариус Куркински, който е и режисьор, Владимир Карамазов, Рени Врангова, Александра Василева, Юлиан Вергов, Леонид Йовчев и други от 19:00 часа на Голяма сцена, забраняватата и спирана пиеса „Да се провреш под дъгата” на Георги Марков от 19:00 часа на Камерна сцена и спектакълът „Две” с Бойка Велкова и Мария Каварджикова, който ще се играе от 19:30 часа на Сцена на IV етаж.

Билетите за всички представления на Народния театър в Нощта на театрите ще бъдат на преференциална цена от 10 лв. за редовни билети и 8 лв. за студенти, ученици и пенсионери.

Специално за събитието зрителите могат да закупят и т. нар. „БИЛЕТ ЗА ЧЕТИРИМА”, който дава възможност на семейства, приятели и компании да отидат на театър на цена от 32 лв. за четири билета за спектаклите на Голяма и Камерна сцена.

От 2 ноември посетителите на Народния театър „Иван Вазов” могат да видят във фоайето на Камерна сцена и изложбата „Нощни персонажи” на фотографа Павел Червенков. Проектът показва различните и личните лица на театъра и онези неразкрити, но много вълнуващи моменти, в-и-чрез които се случва магията. Моментите, през които преминава всяко театрално съдържание преди да „излезе” на сцената и да (се) докосне (до) душите на публиката.


Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*