юли 21, 2018

1 година траур за Краля на Тайланд

Ако планирате пътуване до Тайланд, пригответе се да носите черно, да не посещавате барове и да следвате определени норми в поведението. И така до другия ноември. Едногодишен траур обяви тайландското правителство заради смъртта на краля Пхумипхон Адунядет.

За всеки, бил в Тайлад, са ясни две неща – в Тайланд е купон ден и нощ и …  Кралят те гледа от всякъде – билборди по улиците, снимки на летището, в хотела, в ресторанта – култът към неговата личност е изключително видим, а почитта на хората към него е явна… Най-дълго управляваният монарх в света  Пхумипхон Адунядет се възкачва на трона през юни 1946 г. – и така до днес – общо 70 години управление на страната. Неговата фигура се води за стабилизираща в страната, разкъсвана от конфликти. От 2014 г. страната е под власт на военна диктатура.

Загубата на монарха  ще се отрази на живота в Тайланд на много нива. В следващата година всички местни и туристи ще трябва да се съобрзяват с определени правила. Националните знамена ще бъдат наполовина свалени.  Хората няма да могат да участват във весели събития.  Туристите трябва да се държат уважително. Правителството иска хората да носят черно.  Трябва да се внимава  какво е поведението ви в храмовете. В баровете, ресторантите и магазините ще има рестрикции в достъпа.  Ще е много трудно да се намери някакъв алкохол.  Ако планирате да стоите в хотелската стая, няма да имате възможност да гледате чуждестранни телевизионни канали, те ще бъдат заменени с траурна програма. А ако някой оскърби кралската фамилия, го очаква 15 години затвор.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*