август 14, 2018

Iris Apfel: Кое е това момиче?

Тя е на 95 години – бизнес дама, интериорен дизайнер и модна икона. Една от най-забележителните личности в Ню Йорк. Човек на света, пътешественик.  С късо подстригана, изрядно оформена прическа, големи очила и запомнящи се бижута… Не можете да сбъркате нейният почерк – нито по отношение на модата, нито в работата й. Нейното портфолио на дизайнер включва интериорни проекти на Белия дом по времето на 9 президента – Труман, Айзенхауер, Кенеди, Джонсън, Никсън, Форд, Картър, Рейгън и Клинтън.

Поводът да ви я представим? Чорапи!!!

maxresdefault
„Хората ме харесват, защото съм различна” – казва Ирис и не спира да експериментира дори на 95 г.iris-apfel-04

По очилата е я познаете:

Големите кръгли черни очила  са нейният запазен аксесоар. “Дори когато бях малко дете, аз бях шопинг маняк и винаги когато попаднех на интересни рамки за очила, аз ги купувах. Понякога, дори когато не се налагаше да нося очила, аз все пак ги слагах. И когато дойде времето да нося очила, просто започнах. Хората ще попитат : Защо толкова големи? А аз отговарям: за да виждам по-добре! И така им затварям устата.

Дрехите

„Животът е скучен и сив. Също така обаче можете да имате и малко забавление, като се облечете така, че да разсмеете хората. Когато не се обличаш като всички останали, не е необходимо да мислиш като всички.”

Бижутата

Моre is more and less is bore в бижутата или колкото повече, толкова повече. Това е принципът, от който се води Ирис при избора си на бижута. Нейна запазена марка са едрите цветни бижута.

iris-apfels-new-collaboration-is-seriously-adorable-1895219-1473341885-640x0c

Happy Socks

Най-голямото нещо обаче, което трябва да отчетем за голямата Ирис е нейната способност да се забавлява на 95. Последното доказателство за това е новата колекция чорапи на дизайнерката в партньорство с INC International Concepts – Happysocks.com. Колекцията включва 6 дамски десена и 5 мъжки. Стълът, разбира се, характерният за Ирис фънки шик. Вижте, купете, забавлявайте се J

crmyntowgaajion 090216-iris-apfel-socks-5

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*