август 14, 2018

Фотомаратон в София на 10 септември

На 10 септември в София стартира първия голям фотомаратон в града. Събитието е фотографско състезание, в което участниците трябва да направят серия от фотографии по предварително зададени теми в определен период от време. Това предизвикателство ще покрие 3 теми за 6 часа снимане. Както на други места по света, снимките трябва да бъдат предадени „направо от фотоапарата“, като редактиране или обработка не са позволени.

Международно жури ще оценява анонимните фотографии според техниката на заснемане и креативността в интерпретирането на темата. Ще се приемат снимките само на завършилите цялото предизвикателство.
Първата награда за най-добра серия от 3 снимки е 3-дневно посещение на Париж, втората – дебитна карта с 500 лева от Сосиете Женерал Експресбанк. Победителите в отделните теми ще получат ваучери за 150 лева за техника и печат от Фотосинтезис. След това снимките ще продължат в надпревара за гласове на публиката и участие в изложба във Фотосинтезис.

Има над 80 такива състезания по целия свят, а концепцията за Фотомаратон започва в Мадрид през 1986 г. От тази година и София влиза в международния календар на фотомаратоните в света. Събитието е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейски месец на фотографията. Желаещите да участват във фотомаратона могат да се регистрират онлайн на www.photomarathon.bg

Проект „Фотомаратон“ се изпълнява от Фондация „ФотоФабрика“ с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2016.  Фотомаратон София се организира съвместно с Френския институт  и благодарение на Сосиете Женерал Експресбанк и ФотоСинтезис.

Начало: 10 часа, 10 септември 2016
Място: One More Кино
Максимален брой участници: 250

Програма:
10:00 – Начало
11:00 – Обявяване на първата тема.
13:00 – обявяване на втората тема
15:00 – обявяване на третата тема
17:00 – Край на снимането и приемане на файловете.
17:00 – 20:00 – Прожектиране на подадените снимки, журиране.
20:00 – 21:00 – Награждаване, закриване на фотомаратона.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*